Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Jag minns" by Madelaine Levy & Peter Englund " Book PDF Kindle ePub Free

Jag minns

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Jag minns
  • Author : Madelaine Levy & Peter Englund
  • Release Date : January 05, 2019
  • Genre: History,Books,Lifestyle & Home,
  • Pages : * pages
  • Size : 861 KB

Description

"Jag minns min första flygresa pÄ 50-talet. En flygvÀrdinna kom med en plÄtbricka och bjöd pÄ trebitars Toy. 'Bra för öronen', sa hon. LÀnge funderade jag pÄ om Toy-bitarna skulle stoppas i öronen eller i munnen."
"Se, sa pappa och lyfte upp mig. Ett tÄg stretade fram pÄ jÀrnvÀgen nÀra huset i Lapplandsorten. Det var tysktÄget lastat med soldater och vapen pÄ sin tur genom Sverige. Och min far grÀt som ett barn."
MÄnlandningen 1969, den dÀr strumpan som skulle förvandla dumburken till en fÀrg-tv eller första barnets förlossning - vilka Àr dina starkaste minnen? Den frÄgan stÀllde Svenska Dagbladets kulturredaktion till sina lÀsare. Tusentals svar kom in, om allt frÄn de stora vÀrldshÀndelserna till de mest intima stunderna.
I Jag minns finns de starkaste, bÀsta, mest talande och roligaste lÀsarminnena samlade. HÀr berÀttar svenskar i Äldern 16 till 104 Är i korta fragment om ögonblicken som format deras liv och situationerna som etsat sig fast i deras minnen. Minnena transporterar lÀsaren till 1930-talets vintrar dÄ ardennerhÀstar gick framför plogen i Stockholm och till 1950-talets strikta klassrumsdisciplin. Vi pÄminns om 1960-talets "farliga" popstjÀrnor, 1970-talets bruna efterrÀtter, 1980-talets fÀrgstarka frisyrer och 1990-talets sega modem. Tillsammans bildar minnena en brokig och rik bild av Sverige under de senaste hundra Ären.
Peter Englund, som samlade sina barndoms minnen i den populÀra boken Jag kommer ihÄg, har tillsammans med Svenska Dagbladets litteraturredaktör Madelaine Levy svarat för urval och förord.
"Den bÀsta skildring av min tid och mitt Ärhundrade jag nÄgonsin har lÀst. Tiden öppnar sig nÀstan genast efter det att jag slagit upp boken och mina egna minnen börjar sippra fram ... Det Àr sÄ den hÀr boken fungerar, den vÀcker liv i minnen som vi inte minns att vi har haft." - Majgull Axelsson, recension i Svenska Dagbladet
"Det Àr ett mycket lovvÀrt initiativ med ett synnerligen lyckat resultat. BerÀttelserna, som har en mycket stor spÀnnvidd, levandegör med sin mÄngfald hela tidsperioden med sina ögonblicksbilder av sÄvÀl enkla vardagshÀndelser som dramatiska vÀrldshÀndelser och ger mÄnga associationer till egna minnen och upplevelser. Denna lÀttlÀsta bok, som vÀnder sig till breda grupper av kulturintresserade, ger lÀslust och Àven om den inte kan lÀsas som en historiebok över tiden Àr den mycket stimulerande." - BTJ


Download Free Books "Jag minns" PDF ePub Kindle